L’ART DE GAUDIR LA VIDA

Una història d’innovació

Cavas Hill és el llegat de l’esperit emprenedor d’un britànic –Joseph Hill– que l’any 1761 es va instal·lar a les vinyes del Maset, a Moja (entre Barcelona i Tarragona), per dedicar-se a conrear la vinya i fer-ne vi.

Durant generacions els seus descendents van continuar la tasca familiar. El seu fill Joan va heretar el negoci del pare; va construir la masia on actualment s’ubica l’empresa i el celler, que quedava separat de la casa per una porta on encara es conserva la llinda gravada amb l’any de fundació del celler. Això era l’any 1887.

Llargues criances en una cava histórica

A final del segle XIX, coincidint amb l’arribada de la revolució industrial, l’expansió del coneixement i l’anomenada Belle Époque a Europa, i el Modernisme a Catalunya, l’esperit optimista i emprenedor de la societat del moment es va encomanar també al celler.

L’any 1918 la família Hill encarrega la reforma modernista de la façana principal a l’arquitecte Antoni Pons.

I uns anys més tard, el 1924, es comencen a construir les caves històriques, formades per cinc galeries excavades en una roca tova, anomenada tapassot, que és mal·leable i resistent i va permetre donar forma a parets i voltes de manera natural, esdevenint unes de les caves encara més singulars del Penedès.

L’any 1926 hi comencen a reposar les primeres ampolles de cava, elaborat seguint el mètode champenoise però amb varietats autòctones de la zona -macabeu, xarel·lo i parellada-.

Un procés màgic

Cavas Hill elabora diferents caves pensats perquè cada moment sigui especial. El procés d’elaboració del nostre cava comença a la vinya.

El punt culminant és entre agost i octubre: la verema.

Cada varietat té el seu moment òptim de maduració, i respectar el temps del cep és el primer pas d’un acurat procés d’elaboració que ens permet garantir la màxima qualitat del producte final.

El primer raïm que es cull és el chardonnay, seguit del macabeu, el xarel·lo i la parellada.

Un cop fet el cupatge, arriba un moment màgic:

S’omplen les ampolles i s’hi afegeixen els llevats per provocar la segona fermentació que produeix les característiques bombolles.

Les ampolles descansaran a la històrica cava durant mesos; moltes vegades, durant anys.

Les llargues criances juntament amb la qualitat dels nostres licors d’expedició, madurats en bótes de roure francès d’Allier, són el secret del caràcter i personalitat dels nostres caves.

Cavas Hill té dues línies de productes: Cuvée 1887, íntimament relacionada amb la Belle Époque, l’esperit festiu i l’actitud oberta, i Cuvée Panot, un homenatge al Modernisme que tant s’identifica amb els orígens de les nostres caves.

UN HOMENATGE A GAUDÍ

Deixem anar les fulles velles per tornar a començar

La Sala Panot és el celler originari de Cavas Hill.

Va ser restaurada coincidint amb el centenari de la reforma modernista de la façana a càrrec de l’arquitecte Antoni Pons, emblema del Modernisme al Penedès de l’època. En la restauració, es van mantenir i sanejar les parets i el sostre originals del celler, però s’hi va incorporar una de les peces de construcció més populars d’Antoni Gaudí, i que dóna nom a aquest emblemàtic espai. És el panot Gaudí, que actualment vesteix les voreres del passeig de Gràcia de Barcelona.

La paraula panot prové del terme francès panneau que, entre altres coses, fa referència a una llosa usada en la construcció. Els arquitectes modernistes catalans van dissenyar panots amb referències vegetals i animals que van vestir les voreres de molts carrers de Barcelona, posant la seva visió artística de l’espai urbà als peus dels vianants.

Per poder apreciar el disseny del panot Gaudí s’han de col·locar un mínim de set rajoles hexagonals que, unides, descobreixen els motius marins que l’arquitecte modernista va esculpir personalment sobre les rajoles originals: un fòssil de cargol de mar, una estrella de mar i una alga.

( Veure els productes PANOT )

L’optimisme de la Belle Époque

El positivisme, l’expansió del coneixement, la indústria, el comerç, i la capacitat de viure el moment de la Belle Époque són cabdals en la història de Cavas Hill. El final del s. XIX i el principi del s. XX són per al celler anys de màxima expressió i superació. És el moment en què la tècnica es posa al servei de l’home: el ferrocarril arriba al Penedès per transportar vins cap al port de Barcelona i comencen les primeres exportacions.

És el moment de la història en què tot és possible.

A Cavas Hill es construeix la cava subterrània i surten al mercat els primers escumosos de la marca. Des d’aleshores, l’evolució dels nostres caves sempre ha anat acompanyada de l’esperit obert, festiu i optimista dels seus inicis, i això és el que transmeten a la copa.

( Veure els productes CUVÉE )

Vocació internacional

Cavas Hill ha tingut des de sempre una clara vocació internacional.

El gest d’importar el mètode d’elaboració francès per introduir la segona fermentació en botella als vins de la finca a principi del s. XX és l’embrió d’una voluntat global. Ja en el primer moment, la marca ha exportat els vins arreu del món, conservant també un important mercat a Catalunya i la resta de l’Estat espanyol.

Integrada dins del Grup Henkell, Cavas Hill distribueix els seus productes a un centenar de països de tot el món, a través d’una vintena de filials del grup.

Trobareu els nostres caves i vins a Alemanya, Gran Bretanya, Bèlgica, Holanda, Noruega, Estònia, Letònia, Polònia, Finlàndia, Rússia, Japó, Xina, Estats Units, Canadà i Mèxic entre altres.