Carrer Bonavista 2, 08734 Moja, Barcelona

Horari

Dl – Dj : 08:30 – 18:00
Dv : 08:30 – 14:00

LA NOSTRA HISTÒRIA

Passat: Fundat l’any 1887 per la família Hill, el nostre celler és un dels cellers de cava més antics de la D.O. Cava.

Present: Tenim dues línies de cava: els Cuvée 1887, íntimament relacionats amb l’esperit festiu de la Belle Époque; i els Panot Gaudí, un homenatge al Modernisme que tant s’identifica amb els orígens de les nostres caves. També elaborem vins tranquils que expressen tota l’essència del Penedès i del Mediterrani.

Futur: A Cavas Hill afrontem el futur amb l’optimisme i el rigor amb el qual treballem dia a dia i que intentem transmetre als nostres vins i caves

ELS ORÍGENS

1761

Cavas Hill som el llegat de l’esperit emprenedor d’un britànic, en Joseph Hill, que l’any 1761 es va instal·lar a les vinyes del Maset, a Moja (el Penedès) per dedicar-se
al conreu de la vinya i l’elaboració de vi.

CONSTRUCCIÓ DE LA MASIA I EL CELLER

1887

El fill d’en Joseph Hill, en Joan, va heretar el negoci. Va construir la masia on actualment s’ubica l’empresa i el celler, que quedava separat de la casa per una porta on
encara es conserva la llinda gravada amb l’any de fundació del celler. Això era l’any 1887 i després, durant generacions, els seus descendents van continuar la tasca
familiar

L’OPTIMISME DE LA BELLE EPOQUE

1918

A final del segle XIX, coincidint amb l’arribada de la revolució industrial, l’expansió del coneixement i l’anomenada Belle Époque a Europa i el Modernisme a Catalunya,
l’esperit optimista i emprenedor de la societat del moment es va encomanar també al celler.
L’any 1918, la família Hill va encarregar la reforma modernista de la façana principal a l’arquitecte Antoni Pons, emblema del Modernisme al Penedès de l’època.

L’OPTIMISME DE LA BELLE EPOQUE

1924

I uns anys més tard, el 1924, es van començar a construir les caves històriques, formades per cinc galeries excavades en una roca tova, anomenada tapassot, que és
mal·leable i resistent i va permetre donar forma a parets i voltes de manera natural, esdevenint unes de les caves encara més singulars del Penedès.

L’OPTIMISME DE LA BELLE EPOQUE

1926

L’any 1926, hi comencen a reposar les primeres ampolles de cava, elaborat seguint el mètode champenoise però amb les varietats autòctones de la zona: Macabeu,
Xarel·lo i Parellada.Van començar a sortir al mercat els nostres primers escumosos. És el moment de la història en què tot és possible. Des d’aleshores, l’evolució dels nostres caves
sempre ha anat acompanyada de l’esperit obert, festiu i optimista dels inicis, i això és el que transmeten a la copa.

UN HOMENATGE A GAUDÍ

2018

La Sala Panot és el nostre celler originari. Va ser restaurada l’any 2018, coincidint amb el centenari de la reforma modernista de la façana. En la restauració, es van
mantenir i sanejar les parets i el sostre originals del celler, però s’hi van incorporar una de les peces de construcció més populars d’Antoni Gaudí, i que dóna nom a
aquest emblemàtic espai. És el panot Gaudí, que actualment vesteix les voreres del passeig de Gràcia de Barcelona.

UN HOMENATGE A GAUDÍ

2018

La paraula panot prové del terme francès panneau que, entre d’altres coses, fa referència a una llosa usada en la construcció. Els arquitectes modernistes catalans
van dissenyar panots amb referències vegetals i animals que van vestir les voreres de molts carrers de Barcelona, posant la seva visió artística de l’espai urbà als peus
dels vianants.

UN HOMENATGE A GAUDÍ

2018

Per poder apreciar el disseny del panot Gaudí, s’han de col·locar un mínim de set rajoles hexagonals que, unides, descobreixen els motius marins que l’arquitecte
modernista va esculpir personalment sobre les rajoles originals: un fòssil de cargol de mar, una estrella de mar i una alga.

NOUS TEMPS, NOUS REPTES

2021

Després que la saga Hill es tallés per falta de descendència i de passar per mans de diferents propietaris, des de l’any 2021 encapçalem el grup FERRER WINES. El projecte va néixer en plena pandèmia pel Covid… Nous temps que suposaven nous reptes. Nosaltres els afrontem amb l’optimisme i rigor amb el qual treballem dia a
dia i que intentem transmetre als nostres vins i caves.