Carrer Bonavista 2, 08734 Moja, Barcelona

Horari

Dl – Dj : 08:30 – 18:00
Dv : 08:30 – 14:00

LA NOSTRA HISTÒRIA

L’ART DE GAUDIR LA VIDA

UNA HISTÒRIA D’INNOVACIÓ

L’any 1971, l’emprenedor britànic Joseph Hill es va instal·lar a les vinyes del Maset, a Moja (entre Barcelona i Tarragona) per dedicar-se al conreu de la vinya i l’elaboració de vi. El seu fill Joan va heretar el negoci; va construir la masia on actualment s’ubica l’empresa i el celler, que quedava separat de la casa per una porta on encara es conserva la llinda gravada amb l’any de fundació del celler. Això era l’any 1887 i després, durant generacions, els seus descendents van continuar la tasca familiar.

LLARGUES CRIANCES EN UNA CAVA HISTÓRICA

A final del segle XIX, coincidint amb l’arribada de la revolució industrial, l’expansió del coneixement i l’anomenada Belle Époque a Europa i el Modernisme a Catalunya, l’esperit optimista i emprenedor de la societat del moment es va encomanar també al celler.
L’any 1918, la família Hill va encarregar la reforma modernista de la façana principal a l’arquitecte Antoni Pons, emblema del Modernisme al Penedès de l’època. I uns anys més tard, el 1924, es van començar a construir les caves històriques, formades per cinc galeries excavades en una roca tova, anomenada tapassot, que és mal·leable i resistent i va permetre donar forma a parets i voltes de manera natural, esdevenint unes de les caves encara més singulars del Penedès. L’any 1926, hi comencen a reposar les primeres ampolles de cava, elaborat seguint el mètode champenoise però amb les varietats autòctones de la zona: Macabeu, Xarel·lo i Parellada.

UN HOMENATGE A GAUDÍ

La Sala Panot és el nostre celler originari. Va ser restaurada l’any 2018, coincidint amb el centenari de la reforma modernista de la façana. En la restauració, es van mantenir i sanejar les parets i el sostre originals del celler, però s’hi van incorporar una de les peces de construcció més populars d’Antoni Gaudí, i que dóna nom a aquest emblemàtic espai. És el panot Gaudí, que actualment vesteix les voreres del passeig de Gràcia de Barcelona.
La paraula panot prové del terme francès panneau que, entre d’altres coses, fa referència a una llosa usada en la construcció. Els arquitectes modernistes catalans van dissenyar panots amb referències vegetals i animals que van vestir les voreres de molts carrers de Barcelona, posant la seva visió artística de l’espai urbà als peus dels vianants.
Per poder apreciar el disseny del panot Gaudí, s’han de col·locar un mínim de set rajoles hexagonals que, unides, descobreixen els motius marins que l’arquitecte modernista va esculpir personalment sobre les rajoles originals: un fòssil de cargol de mar, una estrella de mar i una alga.

L’optimisme de la Belle Époque

El positivisme, l’expansió del coneixement, la indústria, el comerç, i la capacitat de viure el moment de la Belle Époque són cabdals en la història de Cavas Hill. El final del s. XIX i el principi del s. XX són per al nostre celler anys de màxima expressió i superació. És el moment en què la tècnica es posa al servei de l’home: el ferrocarril arriba al Penedès per transportar vins cap al port de Barcelona i comencen les primeres exportacions.
És el moment de la història en què tot és possible. A Cavas Hill es va construir la cava subterrània i van començar a sortir al mercat els nostres primers escumosos. Des d’aleshores, l’evolució dels nostres caves sempre ha anat acompanyada de l’esperit obert, festiu i optimista dels inicis, i això és el que transmeten a la copa.

Un procés màgic

A Cavas Hill elaborem diferents caves pensats perquè cada moment sigui especial. El procés d’elaboració del nostre cava comença a la vinya. El punt culminant és entre agost i octubre: la verema.
Cada varietat té el seu moment òptim de maduració, i respectar el temps del cep és el primer pas d’un acurat procés d’elaboració que ens permet garantir la màxima qualitat del producte final. El primer raïm que es cull és el Chardonnay, seguit del Macabeu, el Xarel·lo i la Parellada. Un cop fet el cupatge, arriba un moment màgic… S’omplen les ampolles i s’hi afegeixen els llevats per provocar la segona fermentació que produeix les característiques bombolles. Les ampolles descansaran a la històrica cava durant mesos; moltes vegades, durant anys. Les llargues criances juntament amb la qualitat dels nostres licors d’expedició, madurats en barriques de roure francès d’Allier, són el secret del caràcter i personalitat dels nostres caves.
A Cavas Hill tenim dues línies de cava: Cuvée 1887, íntimament relacionada amb la Belle Époque, l’esperit festiu i l’actitud oberta, i els Panot Gaudí, un homenatge al Modernisme que tant s’identifica amb els orígens de les nostres caves. També elaborem vins tranquils que expressen tota l’essència del Penedès i del Mediterrani.